Logo

EHBO

Red mensenlevens dankzij een EHBO-cursus

Andere mensen op het juiste moment en op een correcte manier eerste hulp verschaffen, kan van cruciaal belang zijn. Bij VDB Mediservices kan u daarom handige EHBO-cursussen volgen en meer leren over CPR en CPR met AED (automatisch externe defibrillator).

Bij CPR probeert u iemand te reanimeren die plots ineenzakt, het bewustzijn verliest of niet meer ademt. U neemt kunstmatig de ademhaling en bloedsomloop van de patiënt over door een hartmassage toe te passen of hem/haar te beademen.

rectangle dots
EHBO cursus
rectangle dots
EHBO training
rectangle dots

Leer een AED-toestel te gebruiken

Als er echter een AED-toestel in de buurt is, dan kan u daarmee proberen het hartritme te stimuleren. Zo’n toestel kan u eenvoudig bedienen via knoppen om een stroomstoot aan het hart toe te dienen. Zowel CPR als CPR met AED moet u volhouden tot een geschoold zorgverlener de reanimatie kan overnemen.

Wij hebben onze EHBO-cursus al aan tal van geïnteresseerden mogen geven, waaronder bekende Vlamingen als Koen Wauters voor het tv-programma Project K. Daarmee wilden we het belang van EHBO-opleidingen in de kijker zetten.